Opnieuw verdachte in moord Jack Waterman vrij

Winston P (30) -een van de drie verdachten van de fatale overval op de Amsterdamse juwelenhandelaar Jack Waterman- is vandaag door de rechtbank in Amsterdam in vrijheid gesteld.

De rechtbank doet weliswaar pas op 27 januari uitspraak in de zaak, maar oordeelde vandaag al dat de voorlopige hechtenis van P. moest worden opgeheven wegens gebrek aan bewijs.

Eerder deze week eiste justitie tien jaar celstraf tegen de drie verdachten. Ze drongen volgens het OM in maart vorig jaar midden in de nacht via het balkon de woning van Waterman en diens vrouw in Amsterdam-Oost binnen. Daarbij zouden ze de juwelenhandelaar hebben geschopt en geslagen en hem met een schroevendraaier in de nek hebben gestoken.

Het slachtoffer stierf aan een hartstilstand. Hij had die nacht al een hartinfarct gehad, maar was daar nog niet aan overleden. Doordat hij tijdens de overval letsel opliep aan zijn nekruggenmerg en het misdrijf veel stress bij hem veroorzaakte, gebeurde dat volgens justitie alsnog.

Het OM verdenkt nog vijf andere personen van betrokkenheid bij de overval. Onderzocht wordt nog wat precies hun rol bij het misdrijf is geweest. Zij moeten zich mogelijk later voor de rechter verantwoorden.

Advertisements