Eis: 2-3 maanden voor dood ‘Duivenman’

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag tegen Thomas B. (17) en Johannes R. (18) 2 maanden+ 10 maanden voorwaardelijk respectievelijk 3 maanden + 6 maanden voorwaardelijk geëist in de zaak van de Gerben Hoeksma (bekend als de ‘Duivenman’) uit Veendam. De twee wordt diefstal met geweld en bedreiging ten laste gelegd. Op de verdachten wordt het jeugdstrafrecht toegepast.

Hoeksma werd in augustus vorig jaar dood in zijn woning in Veendam gevonden.

Hoewel eerst werd gedacht dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen, kan dit volgens het OM niet worden bewezen. „We kunnen niet achterhalen wat er precies gebeurd is”, aldus een woordvoerster.

De twee jongens werden kort na de vondst van het slachtoffer aangehouden. Zij werden aanvankelijk verdacht van betrokkenheid bij de dood van de duivenman.

Justitie eiste voor allebei ook reclasseringstoezicht. De jongens zouden een mes in de keukendeur van Hoeksma hebben gestoken en een dreigbrief voor hem hebben achtergelaten. Ook zouden ze spullen en een pinpas uit zijn woning hebben gestolen en het slachtoffer hard hebben aangepakt.

De rechtbank doet op 11 februari uitspraak.

Advertisements