Ballin wil vrijheid criminelen inperken

Justitieminister Ernst Hirsch Ballin zegt in een interview met het AD dat hij plegers van ernstige gewelds-en zedendelicten wil kunnen verplichten te verhuizen.

Ook zou er voor pedofielen een reisverbod moeten komen naar landen met veel sekstoerisme. Wat betreft geweldplegers en vandalen moet volgens de minister sneller worden opgetreden.

Zo kunnen geweldplegers straks sneller in voorlopige hechtenis belanden en wil de minister voor verdachten van lichtere vergrijpen een borgsom in het leven roepen.

De minister is een idioot. Gedwongen verhuizen van zeden-en geweldsmisdrijvers? En waarheen dan, die mogen klaarblijkelijk dan iemand anders zijn of haar buurman worden.

Justitie kan nog niet eens misdadige illegalen het land uit krijgen* (bijvoorbeeld de Turkse eerwraakmoordenaar of de criminele marokkaanse broers uit Sloterdijk). Concentreer je eerst daar maar es op.

Een reisverbod voor pedofielen naar landen met veel sekstoerisme? Welke landen zouden dat dan moeten zijn? Zouden die landen het prettig vinden om op zo’n lijst te staan? Gezien het feit dat er in Nederland ook veel sekstoerisme is, moeten wij misschien ook op die lijst. Heeft Ballin er ook over nagedacht dat zo iemand vanuit Duitsland of België kan reizen en ook in Griekenland een retourtje kan boeken?

het zou beter zijn dat gewoon aan die ‘sekstoerisme’ landen over te laten. Die kunnen veel beter bepalen wie ze wel en niet toe laten. Een uitreisverbod begint aardig in de buurt te komen van Noord-Korea of de voormalige DDR.

*Vreemd genoeg heeft de regering nooit moeite om in principe ordentelijke illegalen het land uit te krijgen zoals bijvoorbeeld de Kosovaarse Taida Pasic die in 2006 enkel haar school af wilde maken en de Turkse kleermaker Zekeriya Gümüş die koste wat kost in 1997 het land uit moest ondanks het feit dat hij een eigen bedrijf had, goed geïntegreerd was en andere illegalen allerlei pardonregelingen kregen.

Advertisements