Hogere straf voor moord op Isabelle Kwakernaat in hoger beroep

Isabella Kwakernaat

Anna ‘Josje’ Bosman (47) uit Arnhemse die in juni 2008 haar toen 14-jarige dochter Isabelle Kwakernaat drogeerde en vergaste, is vandaag in hoger beroep opnieuw wegens moord veroordeeld. Het gerechtshof in Arnhem legde de vrouw acht jaar cel op, de straf die de advocaat-generaal twee weken eerder ook eiste.

De rechtbank in Arnhem veroordeelde Anna Bosman eerder wegens moord tot zes jaar cel. De officier van justitie had vier jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.
Het hof begreep dat het Pieter Baan Centrum geen stoornis bij de vrouw kon vaststellen, waarop dwangverpleging het antwoord moet zijn. Maar het hof vindt zes jaar cel zonder tbs een te lage straf voor zo’n ernstig misdrijf, ook al beschouwt zij de vrouw wel als verminderd toerekeningsvatbaar.

Het gerechtshof heeft de vrouw wegens moord veroordeeld, omdat uit bewijsstukken duidelijk is geworden dat zij gedurende meerdere dagen plannen maakte om zichzelf en haar dochter om te brengen. Nadat zij haar dochter had gedrogeerd, draaide de vrouw een gasfles open en ging naast het meisje liggen. De dochter overleed, de moeder werd gered.

Als het Hof 6 jaar cel te weinig vindt waarom dan geen 15 jaar ipv 8 jaar. Zes jaar, acht jaar, het blijft zeer weinig voor een noord

Advertisements