Jaar cel voor dodelijk ongeval in Kasterlee

De 48-jarige man uit Schijndel die op 18 oktober 2009 in Kasterlee (België) een ongeval veroorzaakte waarbij een fietsster om het leven kwam, heeft een gevangenisstraf van twaalf maanden opgelegd gekregen. Daarnaast mag hij drie jaar lang geen motorrijtuigen besturen.

Volgens de rechtbank ’s-Hertogenbosch veroorzaakte de man door zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag een ongeval, waardoor een jonge vrouw is overleden. De verdachte bestuurde de auto bewust onder invloed van alcohol en hij reed ’s nachts met hogere snelheid dan veilig was. De ruiten van de auto waren deels beslagen of bevroren, de weg was betrekkelijk smal en onverlicht, er was direct naast de rijbaan een fietsstrook en de man had kort voor de aanrijding nog fietsers gezien.

Bij de strafbepaling heeft de rechtbank overwogen dat de man in 2009 nog is beboet voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast hield de rechtbank er, in het voordeel van de verdachte, rekening mee dat hij tijdens de zitting blijk heeft gegeven van de ernst van wat hij heeft teweeggebracht, zijn schuld daaraan en zijn verantwoordelijkheid voor wat hij de nabestaanden van het slachtoffer heeft aangedaan. De rechtbank legt een lagere straf op dan de officier van justitie had geëist, omdat er volgens de rechtbank geen sprake is van roekeloos rijgedrag.

Advertisements