Oud-lid TON Jaques Smits wil schadevergoeding

Kinderontvoerder en zelf benoemd privé detective Jacques Smits, de voormalige coördinator Arnhem van Trots op Nederland (TON), wil zeker 100.000 euro schadevergoeding van de partij.

Hij is een juridische procedure begonnen tegen TON-oprichtster Rita Verdonk en twee Arnhemse medewerkers van de partij. Dat heeft zijn advocaat Gerald Roethof zaterdag bekendgemaakt.

Smits sloot zich afgelopen zomer aan bij TON en werd coördinator Arnhem. De partij zette hem er niet veel later echter uit en deed ook aangifte tegen hem van bedreiging en stalking. Smits stelt dat die beschuldigingen onterecht zijn en dat zijn reputatie schade heeft opgelopen door uitspraken van TON-leden in de media.

Reputatieschade? Het is Jacques Smits die in het recente verleden middels leugens en verdachtmakingen trachtte het leven van Malika Karoum de vernieling in te helpen, in opdracht van haar ex-man Mohamed Boulnouar die zelf via zijn reisbureau honderden Mekka gangers oplichtte. Dát is de reputatie die klaarblijkelijk schade heeft opgelopen.

Advertisements