Liquidatie Nederlander in Brazilië

De Nederlander Joël J. Bastiaens (24) en zijn vriendin, vastgoedmakelaar Sandra MariaDourada de Sousa (42) (foto), zijn zondagaochtend in Vila Luizão, in het oosten van Brazilië, doodgeschoten. Het stel werd geliquideerd door een gehelmde motorrijder.

Het lijkt erop dat het stel met een telefoontje naar een woning is gelokt die Sandra in de verkoop had. Daar verscheen niet de geïnteresseerde huizenkoper, maar een lange blanke gehelmde motorrijder met een vuurwapen.

Getuigen stellen dat Bastiaens de deur heeft geopend, waarop hij eenmaal door het hoofd werd geschoten. De moordenaar schoot vervolgens Sandra drie kogels door het hoofd en verdween snel op de motor.

Het motief voor de afrekening is onduidelijk.

Update 2 maart: Sandra is gisteren begraven.
Het lijkt erop dat Joël en Sandra zijn neergeschoten door Sandra’s ex, Sergio Damiani.
Damiani had bij de scheiding -3 jaar tevoren- klaarblijkelijk niet al zijn bezittingen opgegeven waardoor 2,7 miljoen Real (1,1 miljoen Euro)(andere bronnen noemen 6 miljoen real) buiten de boedelscheiding was gebleven. Het betrof een stuk land dat Damiani recentelijk aan een supermarkt had verkocht. Sandra wilde alsnog haar deel en daar zou binnenkort een rechtszaak over beginnen.

Advertisements