Eis: 16 jaar voor moord op Paul Krugerlaan

Tegen een Turk (53) uit Den Haag is door het Openbaar Ministerie in Den Haag vandaag 16 jaar gevangenisstraf geëist. De man wordt ervan verdacht op 18 november vorig jaar op klaarlichte dag een Turk (54) uit Den Haag voor de ogen van tientallen getuigen op straat in de Paul Krugerstraat voor nummer 204 in zijn woonplaats te hebben doodgeschoten.Hij vuurde 4x. 2 kogels troffen doel.

Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar sinds 1985 en waren in het verleden zakenpartners (zij hadden samen een koffiehuis van 2001-2007). Getuigen zagen hoe de verdachte de man in de Paul Krugerlaan doodschoot en er in een auto vandoor ging.

De verdachte meldde zich in de nacht van 18 op 19 november op het politiebureau. Hij had een geladen pistool bij zich. Volgens het OM heeft de verdachte verklaard dat hij beledigd werd door het slachtoffer en dat hij vervolgens meerdere malen op het slachtoffer heeft geschoten. In 2007 was de verdachte gestopt met het koffiehuis dat zij samen runden en heeft het slachtoffer de desbetreffende bar met anderen voortgezet. Vanaf die tijd hadden verdachte en het slachtoffer een conflict over schulden bij de Belastingdienst, ontstaan in de periode dat zij hadden samengewerkt. Sindsdien praatten zij niet meer met elkaar. 


Op de bewuste 18 november kwamen zij met elkaar in gesprek over de desbetreffende belastingproblemen. Het gesprek tussen verdachte en het slachtoffer heeft ongeveer een half uur geduurd. Verdachte leunde tegen de achterbak van zijn auto en het slachtoffer stond tegenover hem op het trottoir. In het begin verliep het gesprek rustig, maar op een gegeven moment zei het slachtoffer tegen verdachte dat hij nog geld van hem kreeg. Verdachte was het hier niet mee eens en vervolgens begon het slachtoffer verdachte te beledigen en te bedreigen; het slachtoffer beledigde ook zijn familie. Verdachte heeft verklaard dat hij in zijn leven nog nooit zo beledigd is. Hij kon zich op dat moment niet langer inhouden. Hij raakte buiten zinnen. Hij liep een stukje om zijn auto heen, naar de bestuurderskant, alwaar het wapen lag, onder de bestuurdersstoel, in een stoffen tas, en hij heeft het wapen uit zijn auto gepakt. Hij heeft verklaard dat het wapen op dat moment op de veiligheidspal stond en niet was doorgeladen. Op het moment dat hij het wapen pakte bevond zich nog geen twee meter tussen hem en het slachtoffer. Vlak hiervoor had het slachtoffer zich omgedraaid. Nadat hij geschoten had kon verdachte zijn autosleutels niet meer vinden. Na even te hebben gezocht vond hij zijn autosleutels in zijn zak. Hij zag op dat moment dat hij het vuurwapen in zijn rechterhand had. Vervolgens is hij in zijn auto gestapt en weggereden. Die avond gaf hij zichzelf aan.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak. -> Het werd 14 jaar voor moord (LJN: BL7850)

Advertisements