Langer tbs voor moord op Maja Bradaric

De TBS van Goran P (24)., die vastzit in verband met de moord op Maja Bradaric (16) (foto), is door de rechtbank in Arnhem met twee jaar verlengd.

De rechtbank baseert zich op een onderzoek van een forensisch psychiatrisch centrum. Daarin wordt onder meer geconcludeerd dat P. een antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft en dat zijn oorlogservaringen hem nog dwars zouden zitten. Wel zou hij zijn best doen om de behandeling te volgen, waardoor de onderzoekers hoop hebben dat hij ooit kan terugkeren in de maatschappij.

Maja Bradaric werd november 2003 met een touw gewurgd en in brand gestoken in de uiterwaarden tussen Bemmel en Lent. De hoofdverdachten, Ferdi Ö. (destijds 18) en Goran M. (destijds 18), kregen respectievelijk twaalf en tien jaar cel. Goran P. (destijds 17) kreeg vijf jaar cel en tbs omdat hij niet ingreep.

Nina, een destijds 15-jarige vriendin van Maja Bradaric had verkering met Goran M. en was op de hoogte van het moordplan. Zij kreeg vier maanden voorwaardelijke celstraf omdat ze geen alarm sloeg.
Het motief is nooit duidelijk geworden.

LJN: BL6537, Rechtbank Arnhem , 05/091484-03

Advertisements