Meisje met geweld ontvoerd

Amalia ‘Milly’ Boele (12) (foto) uit Dordrecht is gistermiddag met geweld ontvoerd en is nog steeds spoorloos.
De politie Zuid-Holland-Zuid laat nauwelijks iets over de zaak los. “Wij geven geen commentaar op het onderzoek”, zegt een woordvoerder.
Volgens de politie had Amalis gistermiddag rond half zes voor het laatst telefonisch contact met haar moeder. Toen zij een uur later thuiskwam, was haar dochter verdwenen. Rond negen uur werd dit bij de politie gemeld. Die verstuurde een uur later een lokaal sms-alert.
Opvallend is dat bijna een etmaal na de ontvoering er nog altijd geen Amber Alert voor Amalia Boele is uitgegeven.
De politie weigert echter te zeggen waarom gisteravond en ook nu nog altijd geen opdracht is gegeven om het nationale waarschuwingssysteem te activeren en dat terwijl Amber Alert Nederland is er juist voor verdwijningen waarbij het leven en welzijn van kinderen in groot gevaar is.
Gisteravond om negen uur kreeg de lokale politie te horen dat Amalia onder alarmerende omstandigheden is verdwenen en er wordt ernstig rekening mee gehouden dat Amalia met geweld is ontvoerd.  Maar het KLPD de enige politieorganisatie die het Amber Alert onder strikte voorwaarden kan activeren, is volgens een woordvoerder pas vanochtend door de politie Zuid-Holland-Zuid van de verdwijning van Amalia op de hoogte gebracht. Ook nu wil de Dordtse politie het alarm kennelijk niet in werking laten zetten, terwijl gisteravond wel een lokaal sms-alertje in de wijk waar het meisje woont, werd gegeven.
Update 19.00 uur: Er is rond 3 uur een amberalert uitgegaan.
Update 15 maart: Het is inmiddels duidelijk dat Milly, tijdens een telefoongesprek met haar moeder -vlak voor haar verdwijning- meldde dat er een man aan de deur stond. Dat is het laatste dat er van haar is gehoord. De politie was hier van op de hoogte.
Update 16 maart: Milly is dood gevonden in de tuin van een buurman

Advertisements