Uitspraak: 12 jaar cel voor moordpogingen bij McDonald’s

Piet Pfaff, een bekende verschijning in Eindhoven

Piet Pfaff (51) (foto) uit Eindhoven is door de rechtbank in Den Bosch vandaag veroordeeld tot 12 jaar celstraf voor een dubbele moordpoging op klaarlichte dag op de drukke parkeerplaats bij McDonald’s in Best. Tegen hem was vijftien jaar gevangenisstraf geëist.

Piet Pfaff schoot dertien keer op vriend en achterneef Janus van Wesenbeek, de vermeende leider van een groot internationaal drugskartel, die daardoor ernstig gewond en blijvend invalide raakte. Eén kogel miste net een tweede betrokkene bij de confrontatie. Helaas voor Piet deed hij dat voor de ogen van een observatieteam van de politie.

Beide partijen zeggen dat ruzie over geld aanleiding was voor de plotselinge wildwesttaferelen op 2 februari 2009.

Van Wesenbeek zit sinds juni vast in België op verdenking van internationale handel in cannabis, amfetamine en cocaïne. Hij overleefde al drie aanslagen op zijn leven.

Update 1 juni 2010: De zaak tegen het slachtoffer, Janus van Wesenbeek, die er ook van werd verdacht geschoten te hebben, wordt geseponeerd bij gebrek aan bewijs.
Update 12 april 2011: Ook in hoger beroep krijgt Piet 12 jaar. Pfaff beriep zich op zelfverdediging. Het Hof zag hier geen aanleiding toe.

Advertisements