Dode vrouw gevonden in Fijnaart | tante van Frans Bauer

Doortje de Krom-van Doom (60)-de tante (zus van moeder) van zanger Frans Bauer- is rond 18 uur dood aangetroffen in haar woning aan de Molenstraat in Fijnaart (NB). Zij zou zijn doodgeschoten. Haar echtgenoot Giel de Krom (59) lag zwaargewond naast haar. Hij is in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Volgens familie heeft de man zijn echtgenote vermoedelijk neergeschoten en daarna de hand aan zich zelf geslagen, .

Het drama heeft zich afgespeeld in een woonwagenkamp waar ook de ouders van de bekende volkszanger wonen. De familie de Krom woont in de wagen náást de woning van de ouders van Frans Bauer.

De familie van Frans Bauer krijgt niet voor het eerst met geweld te maken. Op 30 september 1972 schiet Lena Bauer (35) haar man Karel (39) dood, na een avondje stappen. Op 26 maart 1994 wordt Guus Bauer (38) -een achterneef van Frans- op een woonwagenkamp in Zoetermeer doodgeschoten door diens zwager J.L. (53) (beide mannen schoten op elkaar nadat Bauer zijn zwager en 2 zussen had bedreigd. J.L. wordt ontslagen van rechtsvervolging).. In 2002 vermoordde een volle neef van Frans -Bert van E- Barbara de Jong (29) en dumpte haar in de Zuid Willemsvaart. Neef Bert kreeg 12 jaar. In 1999 werd een achterneef, Karel Bauer (43), neergeschoten op Isla Marguerita, in Venezuela. Waarschijnlijk was zijn vriendin Martha het beoogde slachtoffer.

Update 30 maart: Het lijkt vrijwel vast te staan dat Giel de Krom zijn vrouw Doortje heeft neergeschote. Neerslachtigheid, recent verlies van baan, gezondheidsproblemen en zorgen om de toekomst en zijn pensioen, hebben daarbij mogelijk een rol gespeeld.

Update 30 maart: De beide echtelieden wilden klaarblijkelijk samen sterven. Tot die conclusie komt de politie aan de hand van een verklaring die Giel de Krom vandaag heeft afgelegd en een brief die in hun woonwagen is gevonden.

Update 9 april: Justitie is de mening toegedaan dat Doortje zichzelf heeft neergeschoten. Justitie seponeert de zaak. De familie Bauer lijkt het niet eens met de gang van zaken en Giel de Krom – na 4 dagen al uit het ziekenhuis- keert niet terug op het kamp.

Update 10 augustus 2010: Giel de Krom pleegt zelfmoord.

Advertisements