Dode man gevonden bij Den Oever

Vanmiddag is door een wandelaar in het Robbenoordbos, ten zuiden van Den Oever, het stoffelijk overschot van een man gevonden die vermoedelijk door een misdrijf om het leven isgekomen. Het lichaam lag in een bosje, vlakbij het IJsselmeer aan de Noorddijkweg.

Mogelijk gaat het om IJsbrand van Breugel (44) (foto) uit Den Oever die sinds 10 danwel 12 april 2010 wordt vermist.  Hij heeft toen zijn woning aan de Zuid-Gesterweg verlaten en was volgens getuigen in het gezelschap van 3 onbekende mannen die enige tijd in een auto voor zijn huis hebben gestaan.

Update 5-5-2010: De dode man is Gerard Zonneveld (55) uit Beverwijk.

De man werd deze week aan de hand van een door de politie verspreide foto herkend door een politiemedewerker uit de regio Kennemerland. Na identificatie door familie is zijn identiteit bevestigd. Het slachtoffer is geen bekende van de politie.
De politie zoekt getuigen en verspreidde vandaag opnieuw een foto, nu met de kleding die de man vermoedelijk heeft gedragen. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. De toedracht is nog onduidelijk.

Update 15 september 2011: In Almaar wordt een man veroordeeld tot 10 jaar wegens doodslag op Zonneveld en het verbergen van zijn lijk. Hij had Zonneveld bij een insluiping betrapt en hem doodgestoken.