Joran bekent moord | Joran Van der Sloot confesó haber matado a Stephany

Stephany Flores dood in het Hotel TAC

Joran van der Sloot heeft de moord op de Peruaanse Stephany Flores bekend. Dit werd vanmorgen door CNN gemeld op basis van een uitgelekt politierapport.

Een hoge Peruaanse regeringsfunctionaris heeft de bekentenis inmiddels bevestigd.

Volgens de Peruaanse krant La Republica heeft Van der Sloot verklaard dat hij woedend werd toen Flores zijn laptop gebruikte toen hij buiten het hotel koffie was gaan halen. Bij de ruzie daarover ruzie brak hij Flores’ nek.

Fuentes policiales revelaron que el peligroso extranjero admitió llorando su culpa en presencia de un fiscal y un abogado de oficio. Así, 48 horas después de haber sido explusado de Chile, Van der Sloot no le quedó otra que admitir su atroz crimen. Tu voz impresa

“No quise hacerlo. La chica se entrometió en mi vida privada”, narró el muchacho de 21 años, quien llegó al Perú el pasado 14 de mayo para participar en un campeonato internacional de póker.

Así pues, la verdad se abrió paso y el confeso ludópata confesó que estalló el ira y le rompió el cuello después de que la víctima cogiera sin permiso su laptop y se enterara que estuvo implicado en el homicidio de una estadounidense.

“No tenía derecho. e acerqué, estaba asustada, discutimos y quiso escapar. La tomé del cuello y la golpeé…”, contó el homicidad en su aterrador relato.

Un experimentado oficial de la Dirincri que tomó parte en el interrogatorio reveló que el homicida se sinceró recién a las 5.30 de la tarde, después de haber negado insistentemente su responsabilidad en el crimen. Toen Flores in Van der Sloots laptop ging kijken, kwam zij erachter dat hij in verband wordt gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005. “Zij had het recht niet”, aldus Van der Sloot volgens La Republica. Het meisje heeft zich gemengd in mijn privéleven. Zij had het recht niet.”

“Ik wilde het niet doen”, aldus Van der Sloot over haar dood. Bronnen bij de Peruaanse politie zeiden tegen La Republica dat Van der Sloot huilde bij zijn bekentenis.

Iemand’s nek breken omdat ze in je laptop kijken? Dat duidt toch wel op een erg kort lontje want laten we wel wezen, je kunt dit van bijna elke ‘date’ verwachten dat ze als ze de kans krijgen in je mobieltje, camera of laptop neuzen.

Volgens sommige bronnen heeft de Thaise justitie besloten om ook een paar dossiers van onopgeloste moorden te heropenen naar aanleiding van Joran’s bekentenis. De gedachte is dat hij wellicht ook een keer ‘boos’ is geworden in Thailand.

De Colombiaanse autoriteiten onderzoeken of er een link is tussen de verdwijning van meisjes begin mei en de aanwezigheid van Joran van der Sloot in het Zuid-Amerikaanse land. Dat schrijft de Colombiaanse krant El Espacio vandaag.Volgens de krant heeft Van der Sloot in minstens twee hotels in Bogota gelogeerd en is hij in verschillende casino’s geweest en daar ook met meisjes gesignaleerd.

Sterkte voor de family Flores en voor de familie van Joran.

Mogelijk gaat Joran niet naar de Castro Castro gevangenis in Lima, maar naar de Piedras Gordas (=“vette voeten”) gevangenis in Ancón ten noorden van Lima. Dit is gebaseerd op 3 criteria: De ernst van de misdaad, zijn vastbeslotenheid te ontsnappen en zijn voorgeschiedenis.
Piedras Gordas werd gebouwd om Abimael Guzman, de leider van de maoïstische terreurgroep Lichtend pad op te sluiten. Ex president Fujimori heeft er ook gezeten.

Update maandag 14 juni 2010: Inmiddels is Joran’s bekentenis openbaar. Daaruit blijkt dat Stephany niet in zijn laptop zat te neuzen maar dat ze ers amen poker op speelden, toen er een mailmessage over Natalee binnenkwam. Hij vertelde toen over Natalee, zij gaf hem toen boos een klao, hij sloeg terug en wurgde haar  en toen ze nog ademde verstikte hij haar met een shirt. Dat was vóór hij koffie ging halen.

Advertisements