Joran ‘er ingeluisd’

Joran’s verhaal in de Telegraaf

In een interview in de Telegraaf zegt Joran van der Sloot dat hij er is ‘ingeluisd’. Valse beloften van de Peruaanse politie zouden hem tot het ondertekenen van een bekentenis hebben aangezet.

“Ik was tijdens de verhoren ontzettend bang en in de war en wilde weg”. “Als je deze papieren ondertekent, word je uitgeleverd aan Nederland”, werd me steeds voorgehouden. “In mijn blinde paniek heb ik toen alles ondertekend, maar wist niet eens wat er stond.” (Joran beheerst echter het Spaans.)

“Ik ben er in geluisd”, zegt Van der Sloot over de moord op Stephanie Flores. “Hoe dat allemaal precies is gegaan, zal ik later vertellen”, aldus Van der Sloot.

Mogelijk is dat zo, maar Joran heeft natuurlijk wél 2 dingen tegen zich: Dat er een meisje dood is gevonden op zijn kamer en dat hij nu niet bekend staat als iemand die nooit een leugen verteld.

Je kunt je tevens afvragen waarom hij dat dan niet meteen in het telegraaf interview vertled ‘hoe dat allemaal precies is gegaan’, maar weer op een ‘cliffhanger’ lijkt aan te sturen.

Update: Vanavond reageerde John vd Heuvel -die het intervieuw heeft gedaan- vanuit Peru in RTL Boulevard. Hij vertelde dat hij ongeveer 20 minuten met Joran had gesproken. Voorts maakte hij korte metten met de geruchten over Joran’s advocaat Máxima Altez: Hoewel Altez is bedreigd en zijn familie naar Miami heeft moeten sturen blijft hij gewoon Joran’s advocaat.

Voorts vertelde vd Heuvel er redelijk van overtuigd te zijn dat Joran door de FBI naar Peru is gelokt omdat hij van daaruit wél en vanuit Aruba niét naar Amerika uitgeleverd kon worden.

Er is voorts een groeiend aantal aanwijzingen dat de federale politie rond de dood van Stephany Flores een undercoveroperatie tegen Joran uitvoerde. In het hotel waar het meisje werd gevonden, blijken bijvoorbeeld in het geheel geen bewakingscamera’s te hangen die gericht waren op kamer 309.

De camera’s hebben er niet standaard gehangen en zijn in elk geval verwijderd, zo bleek gisteren bij een bezoek aan het Hotel Tac in Lima.

De Chinese familie, die het hotel runt, heeft een spreekverbod. In het hotel verbleef tegelijk met Joran een pokerspeler, mogelijk een Amerikaanse agent, die hem overhaalde naar Lima te komen. Hij was het ook die het hotel indirect erop attendeerde dat Joran weg was en de kamer diende te worden geopend. Het vermoeden is dat de Peruaanse politie van de FBI ook de observatiebeelden ontving. Joran verklaarde tegenover De Telegraaf dat deze man, Elton Garcia alles voor hem “had geregeld en betaald”

Zonder nou direct een alu-hoedje op te zetten: Als je war speelt met de letters Elton Garcia krijg je ‘A cogent liar‘: Een overtuigend leugenaar!

Advertisements