Man doodgestoken in Cuijk

In Cuijk (NB) is vanmiddag Deniz Sivritas (20) omgekomen als gevolg van een steekpartij op de hoek van de Botdragerdreef en de Schilderdreef. De politie die op de ruzie afkwam heeft in de buurt 2 verdachten Mishja L. (21) en zijn neef Ephraim L (27) uit Gennep, gearresteerd. Mishja L. is een militair van de luchtmobiele brigade

Het slachtoffer is nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen is bezweken.Aan de steekpartij -zo bleek later- ging een zedendelict vooraf. Het zedendelict werd in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 september gemeld aan de politie door een familielid van de twee verdachten van de steekpartij.

De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de melding en de steekpartij en wilde niet verder ingaan op hardnekkige geruchten dat het slachtoffer het jonge zusje van de twee verdachten heeft verkracht. De broer van Mishaja, Josha L. (18) werd eveneens gearersteerd, wegens medeplichtigheid, maar werd later weer vrij gelaten. Hij blijft wel verdachte.

Update 3 september 2010: Justitie wil de slachtoffers vervolgen voor eerwraak.

Advertisements