Verslaggeefster aangevallen door oud-werkgever Wesam al Delaema

PowNews-verslaggeefster Jojanneke van den Berge (30) (foto) is in Amersfoort aangevallen door de voormalige werkgever van Wesam al-Delaema.

Dat meldt de website van de zender PowNed. Jojanneke zou een bezoek hebben gebracht aan de kapperszaak, waar Al-Delaema. werkte voordat hij naar Irak vertrok.

Volgens PowNed bederigde de eigenaar van de zaak Jojanneke en haar cameraman, en pakte hij vervolgens met geweld de camera af. Hij rukte de geheugenkaarten uit de camera en sloot zichzelf op in zijn huis. Of Al-Delaema. zich bij de kapper in huis bevindt, is niet bekend.

Volgens Dominique Weesie, de oprichter van PowNed, gaat het goed met Jojanneke. De politie is naar de kapperszaak toegekomen en de verslaggeefster heeft de camera teruggekregen.

Wesam al Delaema kwam woensdag vrij uit de gevangenis in Vught. In Amerika was de terrorist veroordeeld tot 25 jaar cel voor het beramen van moordaanslagen op Amerikaanse militairen, maar een Nederlandse rechter zette die straf om in acht jaar cel. Met aftrek van het voorarrest kwam hij onmiddellijk op vrije voeten.

Advertisements