Uitspraak: Jaar cel voor afperser ‘Barney’

Cristopher P.(26) is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar voor poging tot afpersing van darter Raymond van Barneveld. Het OM had 2 jaar geëist.

Volgens de rechtbank is bewezen dat P. de onbekende beller is achter de bedreigingen aan het adres van Raymond van Barneveld. Voor afpersing is volgens de rechter onvoldoende bewijs. Van Barneveld en zijn vrouw ontvingen sms’jes en telefoontjes met teksten als: ‘Denk aan je kinderen! En vrouw!’

P. zou Barney 10.000 euro afhandig hebben willen maken door te dreigen een sekstape van hem openbaar te maken.

Op de video zou ‘Barney’ met een andere dan zijn eigen vrouw te zien zijn. Van Barneveld zou zijn minnares Heslie (31) uit Assen hebben leren kennen tijdens een demonstratiewedstrijd in 2006, waarna zij ‘intiem contact’ hielden. “We stuurden elkaar wel eens stoute sms’jes en ook op MSN waren we ondeugend”, liet de Molukse weten.

De Drentse schepte destijds tegen haar nieuwe vriend P. regelmatig op over haar avontuurtje met de BN’er. Door deze verhalen zou P. op het afpersingsidee zijn gekomen. Van Barneveld besloot het slippertje thuis op te biechten om de afperser door justitie aan te kunnen laten pakken.

Volgens de advocaat van P. is de sekstape van Heslie en Raymond overigens nooit gevonden. Zijn cliënt ontkent elke betrokkenheid.

Advertisements