Eis: 8 jaar voor overval op hoogbejaarde vrouw

Tegen Suzana V (18) uit Lelystad is vandaag voor de rechtbank in Lelystad acht jaar cel geëist wegens een brute woningoverval op een vrouw (93) ‘s avonds op 26 april 2010 in een woning aan De Griend. Tegen medeverdachte Nora A. (16) werd anderhalf jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geëist.

Justitie wil verder dat Suzana V. naast de acht jaar gevangenisstraf, ook nog een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden uitzit, die zij eind vorig jaar kreeg voor openlijke geweldpleging. Zij was toen nog minderjarig.

De twee meisjes worden ervan verdacht dat ze de hoogbejaarde vrouw in haar woning toetakelden en er met haar sieraden en een klein geldbedrag vandoor gingen. De vrouw werd met een slagaderlijke bloeding in haar hoofd in het ziekenhuis opgenomen.

Vanwege de ernstige verwondingen worden Suzana en Nora ook vervolgd voor poging tot doodslag. De openbaar aanklaagster hield er in haar eis tegen de oudste verdachte rekening mee dat het niet de eerste keer was dat de vrouw voor een ernstig geweldsdelict terechtstond.
Suzana V. ontkende in de rechtbank alle betrokkenheid bij de zaak. Haar antwoord op vrijwel alle feiten die de rechtbank haar voorhield was: “klopt niet”. De zaak tegen Nora A. vond plaats achter gesloten deuren. Zij bekende haar aandeel wel en wees Suzana V. aan als mededader.

De rechtbank doet op 9 december uitspraak in de zaak.

Advertisements