Verkrachter eist vrijlating wegens suikerziekte

Een man (41) uit Oss, die eerder dit jaar tot vier jaar celstraf en een schadevergoeding van 15.000 werd veroordeeld voor een gruwelijke verkrachting in 2009, eist vrijlating vanwege zijn snel verslechterende toestand door suikerziekte. De man heeft een kort geding tegen de Staat aangespannen dat komende donderdag in Den Haag dient, zei zijn advocaat Ted Kemper vandaag.

Een gratieverzoek is niet aan de orde, omdat het hoger beroep over de veroordeling nog loopt en de straf nog niet onherroepelijk is. Het kort geding dient donderdag bij de rechtbank in Den Haag.

De man werd door justitie aangeklaagd voor poging tot doodslag omdat de gewelddadige verkrachting het slachtoffer bijna het leven kostte. De rechtbank achtte poging tot doodslag niet bewezen.

De man en vrouw leerden elkaar online via Hyves kennen. Tijdens hun derde ontmoeting op 28 september 2009 ging het mis. Onder invloed van alcohol belandden man en vrouw weer in bed. Rond kwart voor 3 ‘s morgens belde de man het alarmnummer omdat de vrouw ‘bloedde van onderen’. De vrouw lag toen al zeker 3 kwartier te bloeden.

Ambulancepersoneel vond de hevig bloedende vrouw op de grond in de hal van het huis. Haar leven was door bloedverlies en infectie in gevaar. Tijdens een operatie ontdekten artsen diverse scheurwonden in de schaamstreek. De dikke darm bleek gescheurd over 12 cm en de dunne darm was losgescheurd.

De vrouw wist zich van de verkrachting vrijwel niks meer meer te herinneren, maar wat zij wel nog weet van die nacht is dat zij heel hard heeft gehuild van pijn, dat iets in haar lichaam heel erg zeer deed en dat ze op het bed lag en veel pijn had. Ze had wel gezegd dat de verdachte moest ophouden, maar dat hij dat niet deed.

Advertisements