Eis: 20 jaar voor moord Monique Donatz / Zeewolde in hoger beroep

Tegen T. (49) is in Leeuwarden vandaag in hoger beroep 20 jaar gevangenisstraf geëist wegens moord op zijn vrouw Monique Donatz (48) in de periode van 18 juni tot en met 4 juli 2009. Het stoffelijk overschot van Monique Donatz werd op 4 juli 2009, ingepakt in afdekzeil, aangetroffen onder het bed van hun caravan op recreatiepark Flevo-Natuur in Zeewolde.

Het OM is van mening dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan moord nu verdachte in de visie van het OM opzettelijk en met voorbedachte raad heeft gehandeld. Verdachte is planmatig te werk gegaan en dus is er wat het OM betreft sprake geweest van rustig nadenken voorafgaand aan en tijdens het plegen van het delict.

De rechtbank Zwolle-Lelystad, zitting houdende te Lelystad, veroordeelde de man eerder tot 10 jaar gevangenisstraf en TBS voor doodslag. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt in de eerste plaats tegen de vrijspraak van moord en daarnaast tegen de strafmaat.

Uitspraak (naar verwachting) op 20 december a.s..

Advertisements