Lijk langs A27

Langs de A27 bij Maartensdijk/Hollandsche Rading is het lichaam gevonden van Jelle de Baat (19) uit Hilversum. Door het politieonderzoek ter plaatse zijn er flinke files ontstaan.

De man is gevonden langs het Lambert Veenspad op een plek die veel gebruikt wordt door joggers maar die ook bekend staat als homo-ontmoetingsplaats. De politie gaat uit van een misdrijf.

Update 18 januari 2011: Er worden twee mannen (20 en 36) uit Utrecht gearresteerd.

Update 20-6-2011: Joshua B. (20) uit Utrecht, één van de gearresteerde verdachten, wordt ook verdacht  betrokken zijn bij twee afpersingszaken.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag voor de rechtbank in Utrecht bekend. Justitie vervolgt B. tevens voor de 700 XTC-pillen die hij op de dag van zijn aanhouding bij zich had.

Jelle en zijn vriendin waren aan de Utrechtse Pieter Nieuwlandstraat in Tuinwijk aanwezig geweest bij een pokertoernooi. Ze werden met een vuurwapen gedwongen om in een donkergroene Saab 9000 CDE, kenteken HG-RS-58, plaats te nemen. Jelle de Baat werd gedwongen zijn woonadres prijs te geven. De ontvoerders wilde geld zien. Thuis aangekomen werden de geliefden ernstig mishandeld. Met de kolf van het vuurwapen geslagen en moesten ze de code van de kluis geven.

Om hun eisen kracht bij te zetten werd Jelle de Baat door zijn scheenbeen geschoten. Uiteindelijk werd Jelle de Baat, samen met wat huisraad van enige waarde zoals BlackBerry’s, meegenomen. Zijn vriendin werd achtergelaten. Vanuit Hilversum reden de ontvoerders met Jelle de Baat in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Hollandsche Rading werd Jelle de Baat geliquideerd middels een schot door het hoofd.

Er zijn drie verdachten aangehouden in deze zaak. Joshua B. is hoofdverdachte. Hij stond ook reeds 13 april voor de rechter tijdens een regiezitting voor de gijzeling en dood van Jelle de Baat. Tijdens diee zitting nog een man is opgepakt. Hij zat in een wachtruimte buiten de rechtszaal. Volgens de politie heeft hij met de zaak te maken. Het is de 4e verdachte die wordt gearresteerd.

Joshua B. Zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrun.

Update 31 januari 2012:
De rechtszaak is begonnen.
Update 2 februari 2012
Er wordt 20 jaar geëist

Advertisements